شارژ کارتریج پرینتر

hamidreza
17 اردیبهشت, 1401
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

شارژ کارتریج پرینتر 

کاربران حرفه‌ای تجهیزات چاپ نظیر دستگاه کپی، پرینتر و … به خوبی می‌دانند که یکی از تخصصی‌ترین سرویس‌های مرتبط با این دستگاه‌ها، سرویس شارژ کارتریج است. در غالب دستگاه‌های چاپ معمولاً فرارسیدن زمان شارژ و تعویض کارتریج با نمایش پیغامی، به کاربر اعلام می‌گردد. در این میان آنچه که کاربر می‌بایست به آن توجه کند، تعویض یا شارژ کارتریج، بلافاصله پس از مشاهده پیغام است.

همانگونه که می‌دانید کارتریج‌های امروزی به دو صورت در بازار وجود دارد. نوع اول به صورت تونر است و به آن‌ کارتریج لیزری گفته می‌شود؛ و نوع دوم، کارتریج جوهرافشان است که همانند کارتریج لیزری متشکل از دو بخش جوهر و هد است. در ارتباط با هر دو نوع کارتریج، قویاً توصیه می‌شود که عملیات مرتبط با شارژ و تعویضِ آن‌ها صرفاً توسط تعمیرکاران مجرب و متخصص انجام شود.

چرا که نبود دانش و تخصص کافی در اين زمينه و استفاده از ابزارهای عمومی (مثل انبردست، پيچ‎گوشتی و چكش) توسط کاربران، به جای ابزارهای تخصصی و احياناً ضربه زدن‌های بی‎مورد، باعث خرابی كارتريج می‎شود. شایان ذکر است تخصصی‌ترین سرویس‌های تخصصی مرتبط با شارژ هر دو نوع کارتریج از طریق قابل دریافت است.

شارژ کارتریج پرینتر لیزری

کارتریج‌های لیزری همان‌گونه که از نام آن‌ها پیداست برای پرینترهای لیزری مورد استفاده قرار می‌گیرد، در این کارتریج‌ها برای تأمین رنگ پرینتر از پودر مخصوصی به نام تونر استفاده می‌کند. کارتریج لیزری در پرینترهای سیاه و سفید، به صورت تک رنگ (مشکی) یا مونوکروم وجود دارد.

برای پرینترهای لیزری رنگی معمولاً ۴ عدد کارتریج لیزری وجود دارد که از تونرهای رنگی مشکی، آبی، قرمز و زرد استفاده می‌کند. کلیه سرویس‌های مرتبط با شارژ و تعویض کارتریج چاپگر (لیزری سیاه و سفید و رنگی) توسط کارشناسان مرکز شارژ کارتریج پرینتر ارائه می‌گردد.  توصیه می‌کنند برای چاپ اسناد غیرمهم، از سطح کیفی پایین چاپ استفاده شود تا بدین واسطه به عمر مفید تونر افزوده شود. چرا که میان میزان بازدهی کاتریج‌ها با سطح پوشش چاپ، رابطه مستقیمی وجود دارد.

بنابراین بهتر است در استانداردهای نامه‌نگاری سازمان‌ها و ادارات فونت‌های ظریف‌تری بکار برید. (مثلاً در متون تایپی خود، فونت‌های کوچک‌تر نظیر تهران را جایگزین فونت‌هایی نظیر تیتر، نازنین و رویا نمایید.) این کار با صرفه‌جویی در تعداد صفحات چاپ شده کمک می‌کند تا تعداد صفحات قابل چاپ توسط کارتریج افزیش دهید.

چیپست کارتریج

مورد دیگری که کاربران پرینترهای گوناگون می‌بایست اطلاعاتی هر چند اندک درباره‌ی آن داشته باشند، چیپست کارتریج است. چیپست کارتریج که از آن با نام‌های دیگری چون «چیپ» یا «چیپ ست» نیز یاد می‌شود، تراشه‌ای ظریف از جنس سیلیکون (silicon) است. وجود چیپست کارتریج سبب می‌گردد تا با به حد نصاب رسیدن تعداد برگه‌های چاپ شده، کاربر ناچار به تهیه و خرید کارتریجی نو شود و قادر به شارژ مجدد کارتریج نباشد. البته در طول سالهای اخیر، برخی از شرکت‌های پشتیبان، اقدام به تولید چیپست‌های نو کرده‌اند.

تعویض چیپست کارتریج پرینتر

این وجود چیپست‌های نو سبب شده تا کاربران به جای تعویض کارتریج، اقدام به تعویض چیپست کنند. چیپست کارتریج با توجه به مدل‌های متنوع موجود از پرینتر و دستگاه‌های کپی، در انواع مختلفی تولید و عرضه شده است که عبارت است از: چیپست کارتریج رنگی، چیپست کارتریج سیاه و سفید و چیپست کارتریج درام.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.